Indicatie vrijwillige bijdrage

/Indicatie vrijwillige bijdrage
Indicatie vrijwillige bijdrage2019-05-31T13:19:44+00:00

Betrokken zijn bij een plaatselijke sportvereniging is niet vrijblijvend. Dat zal iedereen beamen. Er wordt verwacht dat je regelmatig op de training verschijnt, dat je met volle inzet je wedstrijden speelt, dat je meehelpt met het onderhouden van terrein en clubhuis of dat je meedraait in de kantine en … dat je maandelijks je contributie betaalt.

Als dit al geldt voor een doorsnee sportvereniging, hoeveel te meer dan voor een plaatselijke gemeente. Ook daar is geen sprake van vrijblijvendheid. Wanneer je deel gaat uitmaken van een plaatselijke gemeente wordt er eveneens van je verwacht dat je je steentje bijdraagt.

Daarover gaat deze informatie. We doen dit met enige schroom, omdat we niet in jouw portemonnee kunnen kijken, maar ook met vrijmoedigheid, omdat jouw bijdrage niet in de eerste plaats aan de Baptistengemeente wordt gegeven, maar aan de Heer van de gemeente.

FINANCIËLE RICHTLIJN

Blijmoedig geven

Geven naar draagkracht:

Minimum huishouden (€ 1.578 bruto per maand)

    • 2% van het bruto inkomen = € 32

Modaal huishouden (€ 2.892 bruto per maand)

    • 3% van het bruto inkomen = € 87

Boven modaal huishouden

    • 4% van het bruto inkomen = > € 115 (uitgaande van € 2.900 – zie tabel voor meer indicatiebedragen)

We willen u vragen om uw vrijwillige bijdrage aan onze penningmeester c.q. administrateur kenbaar te maken door middel van deze link.

Tenslotte willen wij u er op wijzen dat aantoonbare giften aan onze gemeente aftrekbaar zijn voor de belasting.